Mögel i Duschen – 5 Tips när man har barn som gillar att stänka runt!

Mögel

Vad är vanligast i en dusch? Värme och fuktighet, kanske du redan vet. Kombinationen av båda tillsammans med dåligt upplysta miljöer leder till mögel eller åtminstone inte direkt solljus orsakar förutsättningarna är idealiska för olika organismer.

En av dem är svampar som vanligtvis uppträder är mögel. Det är därför vi här kommer att berätta hur du kan bli av med mögel i duschen enligt den guide som tillhandahålls av ett expertrengöringsföretag.

Vill du ha fler städtips i badrummet? läs då sensegusto

Mögel

Steg 1: Tvätta med en borste

Mögel klamrar sig ganska starkt fast vid sprickor och ytor på kakel eller plattor, därför kan en borste vara till stor hjälp.

Med borsten kan du skrubba kaklet ordentligt och på så sätt lossa mögel från kaklet. Detta kommer att vara mycket användbart så att du senare kan applicera en rengöringsmedel för att hjälpa till att ta bort möglet helt från din dusch.

Mögel

Steg 2: Använd en svampdödande produkt

Efter att ha skrubbat det mögel som finns med tvål och vatten för att försöka lossa möglet från fogarna och sköljt bort både tvål och smuts är det dags att angripa svampen direkt. För närvarande finns det ett stort antal produkter på marknaden som är utformade för att bli av med den.

Den här typen av produkter består av olika innehåll vars verkan är inriktad på att eliminera svampen. Generellt har de desinfektionsmedel som dödar svampen vilket gör dem starka både mot svampen och med rengöring. Dessutom är de också användbara för att bli av med kalkavlagringar som orsakas av mineraler i vattnet.

Steg 3: Ventilera duschen

På grund av styrkan hos dessa typer av produkter genererar sådana ofta en mycket stark lukt som kan orsaka hosta och irritation i näsa och hals. Det är därför som ett städföretag ofta letar efter sätt att ventilera duscharna.

En annan fördel med att ventilera duschar är att detta tjänar till att minska spridningen av svamp. Varför? Enkelt, eftersom överskottsfukt och värme får svampen att växa snabbare, genom att få ångan att försvinna och temperaturen att sjunka kommer svampen att växa med mindre hastighet.

Steg 4: Desinficera

När du har använt en svampdödande rengöringsprodukt är nästa steg att desinficera för att bli av med mikroorganismerna. Detta beror på att vi förutom svampen även kan hitta mikroorganismer som bakterier och parasiter i duschen.

Numera finns det ett stort antal produkter som marknadsförs för att desinficera duschens väggar och golv samt kranar och avlopp. Ett perfekt exempel är natriumhypoklorit eller klorblekmedel, som används i stor utsträckning för detta ändamål. Även flergångsrengöringsmedel med desinfektionsmedel är användbara för detta ändamål.

Mögel

Steg 5: Ständig rengöring

Slutligen är ett av de bästa sätten att bli av med svampen att eliminera den så fort den dyker upp på väggarna. Om du inte rengör ofta kommer möglet att börja sprida sig snabbt, vilket är farligt. Det beror på att den släpper ut sporer som kan generera luftvägssjukdomar.

Det är mycket viktigt att både du och en städfirma ständigt rengör din dusch och ditt badkar. Detta kommer att hjälpa till att bekämpa svampen genom att förhindra att den växer så fort den dyker upp på kakelplattorna. Det kommer också att hjälpa din dusch att se mycket renare och mer hygienisk ut med blankare kakel.

Om du behöver städhjälp besök gärna flyttstadstockholm.

Läs denna bloggen wickerlove som ger tips på hur du städar ditt garaget.

Läs även hur du säkert använder blekmedel