Så här städar du barnrummet – Tips för att inkludera barnen och lära dem vikten av att hålla rent och snyggt


Att hålla barnrummet rent och organiserat kan vara en utmaning för många föräldrar. Det är inte bara svårt att hålla ordning på leksaker och kläder, utan det är också viktigt att göra det på ett sätt som respekterar barnen och deras integritet. Här är några tips på hur du kan göra en flyttstädning av barnrummet och inkludera barnen i processen.

Förberedelser

Innan du börjar städa barnrummet är det viktigt att göra en plan och involvera barnen. Berätta för dem att ni ska göra rent och fråga om de vill hjälpa till. Förbered sedan genom att samla allt städmaterial som du behöver, inklusive dammsugare, sopborste, rengöringsmedel och trasor. Se till att du har tillräckligt med städmaterial för att du inte behöver avbryta mitt i städningen och riskera att barnen tappar intresset.

Sortera

Börja med att sortera leksaker, kläder och andra föremål som ligger på golvet eller utspridda på andra ställen i rummet. Skapa två högar, en för saker som ska sparas och en för saker som kan doneras eller kastas bort. Fråga barnen om de kan hjälpa till med sorteringen och låt dem bestämma vad de vill spara och vad de vill ge bort. Detta kan vara en bra övning i att lära sig att organisera och prioritera.

Städa

När alla saker är sorterade, kan du börja städa. Börja med att dammsuga golvet och rengöra fönstren. Torka sedan av hyllor, bord och andra ytor med en trasa och rengöringsmedel. Använd en sopborste eller dammvippa för att få bort damm från hörn och andra svåråtkomliga ställen. Om du har svårt att hinna med eller vill att någon annan ska göra jobbet åt dig så kan en städfirma vara ett alternativ, och i Sverige finns det många företag att välja mellan. Ett exempel är SverigeCo som erbjuder hemstädning och andra städtjänster.

Organisera

När rummet är rent är det dags att organisera. Hjälp barnen att placera leksaker och andra föremål på rätt plats. Använd förvaringslådor eller hyllor för att organisera leksaker och böcker. Häng upp kläder i garderoben och placera skor på en hylla eller i en korg. Se till att allt har en plats och att barnen vet var de ska lägga saker när de är klara med dem.

Belöning

När allt är klart är det viktigt att ge barnen en belöning för deras hjälp och arbete. Det kan vara något så enkelt som en kram eller beröm för deras hjälp, eller så kan du ge dem en liten present som tack för deras arbete. Att visa dem uppskattning för deras insats kan hjälpa dem att känna sig stolta över vad de har åstadkommit och uppmuntra dem att fortsätta att hålla sitt rum rent och organiserat i framtiden.

Genom att sortera och organisera deras saker, kan de lära sig att prioritera och ta ansvar för sina egna föremål. Om du behöver hjälp med städningen, kan en städfirma som SverigeCo vara ett bra alternativ att överväga för att se till att jobbet blir gjort på ett effektivt och professionellt sätt.

Besök även flyttstadstockholm om du är intresserad av et företag utanför Göteborg.

Vill du ha fler städtips som du och ditt barn ta del av? Läs då pnpdaily.

MinBaby.se

Önskar du fler städtips eller vill ha inspiration till kvällens middag? Klicka här: https://cookpo.com/

Lär ditt barn om miljön och varför det är viktigt att tänka på miljön. Läs här noisyenvironment