6 tips om rätt hårprodukter och vanor för att styla ditt barns hår med kärlek och omsorg, gör det lättare för er båda!

hårprodukter

Om ditt barn har vågigt, lockigt eller frissigt hår vet du säkert hur det kan vara att försöka fixa håret, speciellt om du inte får använda de hårprodukter som behövs. Sådant hår kan ibland leda till att du får ett “ömt” barn med trassligt hår. I den andra änden av spektrumet kan du ha ett barn som helt enkelt hatar att någon rör deras dyrbara lockar, även om de inte alls är känsliga.

Hur många av er har barn som har ninja-liknande reflexer, låt oss inse att dessa kattliknande reflexer kan få även den mest kunniga föräldern att undra hur han eller hon ska navigera i alla situationer. Om du tror att du är den enda föräldern som inte vet hur du ska tvätta, balsamera eller helt enkelt styla ditt barns hår med en ny hårprodukt.

– tänk om! Föräldrar överallt kommer någon gång att kämpa för att hitta det bästa sättet att styla sitt barns hår utan att behöva göra upplevelsen till en smärtsam upplevelse.

Har ditt barn skadat hås? läs då styleblogg

Här är 6 tips på hur du kan styla ditt barns hår. 

hårprodukter

1. Skapa hårvårdsvanor tidigt

Att etablera en konsekvent hårvårdsrutin för din lilla att från en tidig ålder kommer att hjälpa honom att förstå processen och ge honom möjlighet att skapa vanor som indirekt lär honom att sitta still under långa perioder. Om du gillar stylade frisyrer kan du välja en dag eller två i veckan för att fräscha upp eller sköta om ditt barns hår. Så länge det inte finns några uppenbara faror kan du involvera din lille son i händelsen genom att låta honom eller henne hålla borsten, hårprodukter eller kammen. 

2. Var snäll, mild och tålmodig

Nästa tips är att vara snäll och tålmodig mot ditt barns hår och hårbotten. Du måste förknippa hårvård med positivitet. Var försiktig så att du inte kritiserar kvaliteten på ditt barns hår inför ditt barn. Låt inte heller din frustration över att de har trasslat ihop det bli känt för ditt barn. Håll käften och gå vidare.

De kommer att uppfatta dina vibbar och det kommer att öka deras oro inför hårprocessen.

3. Använd en borste och kam för att reda ut håret

Sluta med den vanliga kammen och borsten för barn. Investera i en bra borste eller kam med breda tänder för att reda ut håret. Kombinationen av trassligt hår och barn med känsliga huvuden är en mardröm att hantera som förälder. Om du använder dig av en redningsborste eller redningskam som är utformad för att få bort de irriterande trassel som finns i lockigt, kinky eller frissigt hår, kan du göra det lättare att få håret att bli friserat eller stylat än om du använder en billig kam eller en olämplig borste. Dessa produkter kan användas i eller utanför badkaret eller duschen.

4. Använd distraktion

Om du skapar en distraktion för din lilla, till exempel genom att sätta på deras favoritfilm eller låta dem spela på sin mobiltelefon eller surfplatta medan du stylar deras hår, kan du hjälpa dem att inte fokusera på vad du försöker göra. När barnen inte har något annat att göra än att fokusera på dig när du kammar deras hår eller försöker sätta upp en vridning eller flätning kan det tyvärr göra processen lång och komplicerad för er båda.

Leksaker är ett annat populärt sätt att distrahera dem och bromsa deras oavbrutna gnällande om hårprodukter de inte gillar som kan störa dina bästa planer.

5. Håll frisyrerna enkla

Det är inte säkert att ditt barn gillar att sitta stilla för länge, och det är inte heller säkert att det är mottagligt för att luta sitt lilla huvud så att du kan skapa avancerade mönster. Vid det här laget har du förmodligen sett hur ditt barns humör varierar från att vara samarbetsvilligt till att protestera mot hårvård. Använd deras humör för att växla enkla frisyrval med de genomarbetade “konstverk” som du gillar att skapa. Om ditt barn har känsligt hår bör du undvika frisyrer där du får dra i ditt barns hår, hårbotten eller som kräver hårprodukter.

6. Välj schampo och hårprodukter som inte svider i ögonen.

Att tvätta ditt barns hår är ett äventyr i sig självt. Det kan vara en utmaning från vecka till vecka att få ditt barn att luta huvudet vid rätt tidpunkt för att få ut allt schampo utan att få det i öronen eller ögonen. Se till att välja schampo som inte svider i ögonen. Eyracure har ett brett sortiment som kan erbjuda hårprodukter som passar behoven.

Upptäck fler härliga idéer och tips här.

Bloggen skriver therosepost ger tips i hur du tar hand om ditt och ditt barns hår.