Flyttstädning med barn – Så gör du det roligt för hela familjen

flyttstädning

Att flytta till en ny bostad kan vara en spännande tid för hela familjen, men städningen är en av de uppgifter som måste göras innan du kan lämnar din gamla bostad. Istället för att se det som en tråkig plikt kan du göra städningen till en rolig aktivitet för hela familjen, inklusive barnen. Här är några tips på hur du kan involvera dina barn i flyttstädningen och göra det till en rolig uppgift för hela familjen.

flyttstädning

Varför involvera barn i flyttstädningen

Att involvera barnen i flyttstädningen kan ha flera fördelar. För det första kan det hjälpa till att sprida ut arbetet så att det inte känns som en överväldigande uppgift för en person. För det andra kan det vara en bra möjlighet att lära barnen om ansvar och samarbete. Dessutom kan det vara en bra tid att tillbringa tid tillsammans som en familj och ha roligt.

Läsvärt: städa kylskåpet steg-för-steg

Tips för att involvera barn i flyttstädningen

För att involvera barn i flyttstädningen kan du använda dessa tips:

 1. Ge varje barn ett specifikt ansvar, till exempel att damma, torka ytor eller rengöra fönster.
 2. Arbeta tillsammans i lag och gör en tävling av städningen.
 3. Ge barnen verktyg och utrustning som de kan använda, till exempel en dammtrasa eller en sprayflaska.
 4. Ge barnen ett schema med uppgifter så att de vet vad de förväntas göra och när.

Gör flyttstädningen rolig för barnen

Flyttstädningen kan också göras rolig för barnen. Här är några saker som kan göra städningen mer rolig och intressant för barnen:

 1. Spela musik och sjung medan ni städar.
 2. Gör en picknickpaus mitt i städningen och ät något gott tillsammans.
 3. Gör en rolig utmaning eller tävling mellan barnen, till exempel vem som kan dammsuga mest damm eller vem som kan rengöra fönstret snabbast.
 4. Låt barnen dekorera sina egna städredskap och använda dem under städningen.

Belöna barnen efter flyttstädningen

När flyttstädningen är klar kan det vara en bra idé att belöna barnen för deras arbete. Det kan vara något så enkelt som att laga deras favoritmat eller att ha en filmkväll tillsammans. Att belöna barnen kan hjälpa till att uppmuntra dem att delta i flyttstädningen nästa gång.

Säkerhet vid flyttstädning med barn

När du involverar dina barn i flyttstädningen är det viktigt att tänka på säkerheten. Här är några saker att tänka på:

 1. Använd säkra och lämpliga städprodukter. Se till att barnen inte kommer i kontakt med starka kemikalier eller rengöringsmedel som kan skada deras hud eller orsaka irritation i ögonen.
 2. Se till att alla städredskap och verktyg förvaras på ett säkert ställe utom räckhåll för barnen när de inte används.
 3. Undvik att låta barnen använda farliga verktyg som rakblad eller spetsiga föremål.
 4. Se till att barnen bär lämpliga kläder och skyddsutrustning under städningen, som handskar eller skyddsglasögon.

Genom att tänka på säkerheten och undervisa barnen om hur man städar på ett säkert sätt kan du minska risken för olyckor och göra flyttstädningen till en säker och rolig aktivitet för hela familjen.

Tid tillsammans

Flyttstädning kan vara en stressig tid, men genom att involvera barnen och göra det till en rolig aktivitet kan det bli en trevlig och minnesvärd tid tillsammans som familj. Genom att ge barnen specifika uppgifter och att låta dem vara delaktiga i planeringen kan du hjälpa dem att känna sig mer involverade och ansvariga. Genom att också göra städningen rolig och belöna barnen för deras arbete kan du göra flyttstädningen till en positiv upplevelse för hela familjen. Samtidigt är det viktigt att tänka på säkerheten och undervisa barnen om hur man städar på ett säkert sätt. Så nästa gång du står inför en flyttstädning, ta tillfället att involvera dina barn och göra det till en rolig aktivitet för hela familjen.

Tveka inte att anlita proffsen

Känner du att en flyttstädning känns överväldigande? Tveka inte att anlita en professionell städfirma som kan hjälpa dig med dina behov och önskemål. Ska du flytta och bor i Stockholmstrakten, då kan du ta hjälp av en städfirma som erbjuder flyttstäd i Täby för en komplett och professionell städning av din gamla bostad. En städfirma kan också hjälpa till med kontorsstädning, hemstädning och mycket mer.

Om du ska anlita en städfirma så bör du läsa om reglerna kring det genom bloggen feedbando.

Kolla även in bloggen makeitdesign om du är intresserad av att skapa en hemsida med dina barn efter städningen.

MinBaby.se

Lästips: måla med dina barn